YOUKONG · VANKE AESTHETIC LIFE HALL

LOCATION: CHENGDU
PROJECT NAME:YOUKONG • VANKE AESTHETIC LIFE HALL
PROJECT AREA : 500sqm
PROJECT YEAR: 2018

In the life of a modern city, whether it is a house to be bought or a house to be rent, it is more like a basic living for the people. The functional storage lacks the versatile and flexible community space. The effective distance between people is close, but the distance between heart and heart is constantly far . Through the program, we understand and define spatial forms as fixed and DIY cells. Set orbital grids in conjunction with movable walls. Form a grid of cells that respond to different needs at different times.  in a functional, spatial scale, indoor and outdoor, and fixed Inter-communication and other flexible changes.

The design of the plan adopts commercial dimensions as a template in space, with a depth of 12 meters, a width of 20 to 30 meters, first floor is smaller than second floor , and a floor height for each floor is 6 meters and 4 meters.

The space is divided into three levels through the two shift masses. The first floor is an open space for leisure area, the second floor is a children's playground, and the third floor is an office conference area. The two masses growing up and down are like the neighbor from upstairs and downstairs of the community. The crowds meet at “YOUKONG” and share the joy of life. The purpose is to regain those memories of the long-lost urban courtyards. Designed as an interesting proposition, space should have more open area spirit, should be convincing enough to attract people in the community to the space. Therefore, openness and aesthetics must both satisfy the humanized demand of modern urban citizens for the sense of space.