YINIAN HAIR SALON

LOCATION: UPARK CHENGDU
PROJECT NAME:YINIAN HAIR SALON
PROJECT AREA : 350sqm
PROJECT YEAR: 2018

The project is located in upark Park ChengDu. The entire space presents a strip-shaped, banded space. The original floor height of the building is 4 meters, and the highest point of the indoor beam is 80 centimeters. As a representative of the salon brand in ChengDu “ Sense Salon, in the past design the concept was used in each branch store . they have a certain style of continuity, black is the main color. However, in this project, the designer boldly tried the style that the customer had never used before. In the interior space, through the curved glass , the functional and private functions are put in the side of the wall, and the hair cutting area is pushed to the curtain wall which has the best view. After the customer enters the main entrance, there is a locker room and a bar counter on the left, and a water bar area on the right. The glass wall connected to the water bar presents a gradual color in the form of a curved surface. The part close to the ground is opaque pink, and the transparent glass near people's point of view. The functions of the enclosing connection are respectively the shampoo area, the dyeing area, the bathroom, and the staff lounge. The curved glass space forms a separate system with a separate ceiling. The opposite side is an open haircut area, and a vip haircut area. The vip haircut area uses the original balcony to form a suspended empty pick box. In stark contrast to the contralateral curved body. The color matching of the entire space, the designer used pink and white in the design also expressed the designer's attention to women's preferences.